top of page

Fremtidigt samarbejde

 

Selve Bett arrangementet i London er en mulighed for internationale virksomheder at præsentere deres syn på, hvordan de bl.a. kan bidrage til udvidet læring vha. teknologi.

 

Den mulighed har vi tænkt at bringe videre til vores egen nære skoleverden.

 

På Bagsværd Skole afholder man d. 16. april Bagsværd Bett. Her launches de nyste tiltag, som omfatter alle klasser på Bagsværd Skole. Vi søsætter projekt ForældreNørd, som er en vidensbank af frivillige forældre, der gerne vil bidrage med faglig sparring ifht. læring. Desuden er alle årgange repræsenteret ved at fremvise deres bud på, hvordan iPad og digitalisering har ændret deres skoleliv. Eksempler er Aurasma, 3D-print, WIX, First Lego League, GarageBand og synlige læringsmål bare for at nævne nogle få.

 

Vores mål er at invitere lokalbefolkningen ind på skolen så de kan se, hvordan en moderne skole udvikler læring vha. pædagogisk didaktiske overvejelser sat sammen med de digitale muligheder vi har. Skoleledere, faglige ledere samt pædagogiske it-vejledere er meget velkomne, da vi håber at kunne inspirere og vidensdele til resten af kommunens skoler.

 

På sigt forestiller vi os, at vi kan lade de forskellige afdelinger på kommunens skoler mødes en gang årligt, hvor eleverne viser hinanden, hvordan de bruger digitalisering i løbet af skoledagen. Samarbejde og præsentationer på tværs af skolerne - af elever til elever.

 

Samtidig forestiller vi os, at der afholdes kurser/workshops på tværs af skolerne. På de forskellige skoler i Gladsaxe sidder der lærere med specialviden indenfor elementer af den digitale læring. Vores mål er, at disse lærere kommer til at afholde workshops i disse elementer, med mulighed for deltagelse af lærere fra alle Gladsaxes skoler.

 

Over tid håber vi på at kunne oparbejde et workshopkatalog. Lærerne skal, med udgangspunkt i kataloget, have mulighed for at melde sig til workshops i løbet af året på de forskellige skoler. Vi tænker, at man kan stille som krav på den enkelte skole, at hver lærer deltager i mindst to workshops i løbet af et år. De forskellige workshops skal være placeret i tidsrummet 15 til 17, for på den måde at undgå undervisningstiden. Workshoppen kan med fordel gentages flere gange i løbet af et år, i håbet om, at så mange som muligt har mulighed for at deltage. Vi ser et tiltag af en sådan karakter som yderst nødvendig for at kunne lykkes med at vidensdele på tværs af skolerne. Den enkelte skole har mulighed for at inspirere på enkelte områder, men med alle skolerne som udbydere af kurser, vil det blive muligt at inspirere på mange områder. Vi ser dette som et vigtigt element, i forbindelse med at vidensdele skolerne i mellem. Det er et projekt som vi ser gennemført blandt de faglige ledere på området, og som kan tage form gennem de netværksmøder, der bliver afholdt blandt de faglige ledere.

 

Det er vigtigt, at vi tænker videre for at have mulighed for, at få alle de input, vi er vendt tilbage med, afprøvet og muligvist implementeret. Defor ser vi det særligt vigtigt, at de faglige ledere indgår i et tæt samarbejde omkring digitaliseringen i Gladsaxe Kommune.

Skrevet af:

Kristoffer Almer Færkel / Rachid Hajib

Thomas Klosowski / Lars Kristiansen

bottom of page