top of page

Flipped learning

 

“Flipped learning” er noget, som er blevet introduceret for lærerne på enkelte skoler i Gladsaxe kommune. Vi har indtrykket af, at det allerede bliver brugt som en del af undervisningen nogle steder. Det må være en ambition, at det bliver endnu mere udbredt, med tanke på stilladsering og forskellige måder at lære på. Der var et par fakta omkring “Flipped learning”, som vi bed mærke i og som vi tænker skal videreformidles tydeligt til lærerne.

En video, der skal bruges til at lære eleverne noget må ikke være længere end 6 min. Dette begrundes i elevens evne til at koncentrere sig, og i mængden af information som man kan samle og huske på en gang. Dét er værd at huske på, når man sidder og ikke kan overkomme tanken om at skulle til at lave videoer i stedet for at stå ved tavlen.

Når man laver screen cast af ting som man gør på sin computerskærm, med det formål at forklare noget til andre, virker det bedre for koncentrationen, at man har sig selv med i billedet. Det giver beskueren mulighed for at flytte fokus, og dermed fastholde det i længere tid. 

For de lærere som allerede er i gang med “Flipped learning”, er næste skridt at “remediere” de videoer, de laver eller finder på nettet. Grundlæggende betyder det, at man nu har mulighed for at lægge spørgsmål ind til eleven, som kommer frem efterhånden som de ser videoen. Det er i virkeligheden en tanke som også burde være mere udbredt, i forbindelse med at læse fagtekster. Det giver eleven mulighed for at kontrollere forståelsen af det sete/læste undervejs i stedet for at skulle vente til den opgave, der kommer efter de har læst eller set.

Det er muligt at indlejre sådanne spørgsmål i videoer ved at bruge hjemmesider som “Vialogues” eller “eduCanon”. Vi tænker at den teknik skal introduceres for de personer, som allerede er i gang med at arbejde med “Flipped learning”. Senere når alle er med eller der er gode erfaringer med metoden, skal teknikken introduceres til resten af skolen.

Skrevet af:

Kristoffer Almer Færkel / Rachid Hajib

Thomas Klosowski / Lars Kristiansen

bottom of page